HomePrijslijstFotoalbumRouteReserverenBeschikbaarheidCamper Mc LouisCamper HymerContact
Omgeving
Seepark Kirchheim
Vakantiewoning Type I
Park faciliteiten
Restaurants op het Park
Omgeving
Wintersport
Favoriete links
 
 
 
De omgeving
Omgeving:Duitsland is een prachtig, wonderschoon, zeer natuurrijk en verrassend veelzijdig land" Het hart van Duitsland is een imponerend gedeelte met de Deelstaat Hessen en haar prachtige Hessische Berglandschap met haar prachtige cultuur. Er zijn vele attracties voor de kinderen en voor ieder wat wils met veelzijdige mooie themaparken. Voor de golfers onder u is Hessen een Walhalla, er zijn maar liefst 37 schitterende Golfbanen ( alleen al in Hessen ) waar het resort Kirchheim het centrale vertrekpunt is.
Onder de verzamelnaam Hessen vindt u de gebieden: Kasseler Land, Waldhessen, Werra-Meissner- Kaufungerwald, Kurhessisch Bergland en het Marburgerland. Maar ook de Rhön en het Natuurpark Hoher Vogelsberg behoren tot Hessen. Het door de gebroeders Grimm beschreven sprookjeskasteel van Doornroosje bevindt zich in het Reinhardswald in het Kasseler Land. Daarnaast zijn er maar liefst vier natuurparken in dit gebied dat u in het hart van Duitsland aantreft. Middelpunt is natuurlijk de gezellige stad Kassel, die rijk is aan interessante musea en mooie parken. In Waldhessen bevindt zich de grootste burcht van Hessen (Burg Herzberg bij Breitenbach).
In Bad Hersfeld staat de grootste kerkruïne ter wereld, de Stiftsruïne. Daarnaast zijn de oudste kerkklokken van Duitsland te bezichtigen in de Katharinatoren, die elk jaar de Lullufeesten inluiden.
In Werra-Meissner-Kaufungerwald steekt de Hohe Meissner boven alles uit. Op deze Hessische berg kan in de winter wintersport worden beoefend. Uw vakantie is mogelijk te kort om de vele wandelroutes in dit gebied af te leggen.
In het noorden van het Kurhessisches Bergland ligt het natuurpark Habichtswald met interessante flora en fauna. Ten westen daarvan vindt u het Kellerwald. Schwalm/Knüll in het zuidoosten is een eldorado voor bosliefhebbers, wandelaars en ruiters. Met elke stap romantischer en schoner. Hoge bergen, geen kale heuvels, maar veelvuldig groen getooid". Dit zijn de woorden die sprookjesschrijver Jacob Grimm 1802 gebruikte om de streek Marburg-Biedenkopf te beschrijven. Grimm studeerde in de levendige universiteitsstad Marburg( in de buurt van Kirchheim), die nog steeds een bonte cultuurscene bezit.

Voor de warme zomer: Zwembad Kirchheim

Voor in de warme zomers is er in Kirchheim een zwembad met een 55 meter lange glijbaan, een wildwaterbaan, maar ook een peuterbad voor de kleintjes. Voor meer informatie kijk dan even op onderstaande website.

www.kirchheim.de